O BBG

The Broadcasting Board of Governors (BBG) je nezavisna federalna agencija koja nadgleda civilne internacionalne medije Sjedinjenih Američkih Država (SAD), ali istovremeno je i odbor koji reguliše rad ovih stanica.

Misija BBG-a je da informiše, angažuje i povezuje ljude širom sveta, u ime podrške širenju slobode i demokratije. Svake nedelje više od 206 miliona slušalaca, gledalaca i internet korisnika širom sveta se uključi u neki od internacionalnih SAD programa.

Broadcasting Board of Governors je pravni naziv federalne jedinice koja obuhvata sve međunarodne usluge emitovanaja iz SAD, ali svakodnevno izveštavanje nose pojedinačni međunarodni BBG emiteri: Voice of America (VOA), Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL), Radio Free Asia (RFA), Radio and TV Martí and Alhurra, Radio Sawa, uz pomoć International Broadcasting Bureau (IBB).

O našim emiterima

Glas Amerike (VOA)

Glas Amerike proizvodi popularne vesti i informativni i kulturni program na 45 jezika koji dopire do 164 miliona ljudi širom sveta, putem televizije, radio, web i mobilnih platformi.

Iz svog sedišta u Vašingtonu VOA proizvodi više od 70 emisija i više od 200 radio programa. Digitalni master VOA emituje signale na više satelitskih mreža istovremeno, kao i na kratkim talasima, FM i AM predajnicima koje VOA ima širom sveta. Pojedini servisi održavaju svoje sajtove, mobilne platforme i profile na društvenim mrežama na lokalnom jeziku.

Radio Slobodna Evropa

Radio Slobodna Evropa (RFE/RL) dopire do 23 miliona ljudi, koji govore 28 jezika u 21 zemlji, uključujući Iran, Irak, Avganistan, Pakistan i Rusiju. Novinari Radija Slobodna Evropa obezbeđuju ono što mnogi na lokalu ne mogu: necenzurisane vesti, odgovornu diskusiju i otvorenu debatu. Radio Slobodna Evropa koristi najnovije digitalne tehnologije – internet, SMS poruke, onlajn video, satelitski radio i popularne društvene mreže – i radio emisijama dopire do publike u nekim od najzatvorenijih društava na zemlji.

Sa više od 60 godina iskustva surogat izveštavanja, RFE/RL, svojoj publici kontinuirano donosi bogat, svež i interaktivan sadržaj. RFE/RL je finansiran sredstvima koje je odobrio BBG.

Radio i TV Marti

Marti su multimedijalno središte vesti, informacija i analiza koje stanovnicima Kube pružaju interaktivan program sedam dana u nedelji putem televizije (satelit, UHF i VHF), kratkih i srednjih radio talasa, kao i putem fleš diskova, mejlova, DVD-jeva i SMS poruka.

U kombinaciji sa onlajn platformommartinoticias.compredstavljaju jedinstveni servis koji donosi nepristrasne i objektivne informacije svim stanovnicima Kube. Kancelarija Cuba Broadcasting (OCB) koja sprovodi operacije za Martis ima sedište u Majamiju.

Radio Slobodna Azija (RFA)

Radio Free Asia (RFA) je privatna i neprofitna novinska agencija koja radi zahvaljujući grantovima BBG-a.Svakodnevno emituje program na devet jezika za slušaoce u Aziji čije vlade ograničavaju slobodu i rad medija. RFA donosi nagrađivane, pouzdane vesti i informacije, zajedno sa glasovima i mišljenjima širom Azije, kako bi demonstrirala slobodu izražavanja putem vazdušnih talasa, televizije ili interneta.

Putem kratkih i srednjih talasa, TV prenosa satelitom, društvenim mrežama i interneta RFA izveštava na na mandarinskom, kantonskom i ujgurskom dijalektu, kao i za burmansku, vijetnamsku, koreansku publiku. Sedište RFA je u Vašintonu ali ima sedam biroa u inostranstvu i ogromnu mrežu dopisnika širom sveta. Direktnim uključivanjem slušalaca u program i multimedijalnim vebsajtovima sa formumima RFA pruža publici mogućnost za razmenu mišljenja i ideja.

Alhurra TV, Radio Sawa

Srednjeistočna mreža - The Middle East Broadcasting Networks, Inc. (MBN) je neprofitna novinska agencija koja deluje putem Alhurra Television i Radio Sawa zahvaljujući grantu BBG. Ove mreže pružaju građanima Sjedinjenih Američkih Država (SAD) neiskrivljenu komunikaciju sa ljudima sa Bliskog Istoka. Dostavljaju tačne i objektivne informacije o SAD, američkoj politici i njenim građanima sa širokim rangom za prespektivnu razmenu ideja i mišljenja važnih za publiku.

Svakoga dana Radio Sawa emituje više od sedam sati najnovijih vesti i informacija, zajedno sa mešavinom zapadnjačke i arapske popularne muzike. Program se emituje 24 sata sedam dana u nedelji uglavnom na FM talasima, a zahvaljujući svom konceptu Radio Sawa doseže do značajnog dela publike mlađe od 35 godina u regionu.